|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Ori
|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 10:32 pm Temat postu: Za szkłem II |
|
|
Ból odciął pamięć,
Nic już nie wylewa się,
Zapadają się w środek
Linie i napięć moc słabnie,
Smak wysechł,
Oczy otwierają się same.
Ostatnio zmieniony przez Ori dnia Pon Lut 01, 2010 8:12 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tramp
|
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 10:41 am Temat postu: |
|
|
Zapadają się w środek,
Linie i napięć moc słabnie,
niezła zagadka te dwa wersy
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ori
|
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 8:12 pm Temat postu: |
|
|
Jedna uwaga tylko, ze przecinka po środek nie powinno być, nie zwróciłem na to uwagi za pierwszym razem. Teraz jest według zamysłu.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Fri
|
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 6:14 pm Temat postu: |
|
|
No. Zwięźle miło i jakże to bliskie doznaniom niejednego z nas (ludzi w sensie).
_________________ "Nie podoba się, to nie słuchaj, a kłamać nie przeszkadzaj..."
Kirył Jeskow
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ka-jacek
|
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 4:22 pm Temat postu: ? |
|
|
Na świecie jeszcze, lecz już nie dla świata! Cóz to za człowiek? Umarły.
Dlaczego w takim razie te oczy się otwieraja same a nie zamykają?
W gruncie rzeczy Ori odnosze wrażenie, że wszystkie Twoje wiersze sa nie tylko o tym samym ale także i takie same, przy tym - przykro mi - ale manieryczne do bólu zębów. Obraz człowieka, który sie z nich wyłania to obraz zrezygnowanego, rozczarowanego, bezradnego i czującego sie niesprawiedliwie potraktowanym kogoś w absolutnej depresji. I jeśli tak - to przed tym chylę czoła, bo to jest stan emocjonalny na granicy wytrzymałości, to jest coś, czego nie życzy się nawet wrogom. Ale też to jest stan niezwykle... osobisty... intymny a przy tym, przez swoją specyfikę - dośc odmienny stan swiadomości. Żeby w takim stanie pisać, trzeba kolosów liryki, inaczej... cóz, inaczej to jest jakieś... odreagowanie, jakaś kompensacja.
Jeśli się mylę, jeśli nadinterpretowuję, to przepraszam. Nawet bym chyba wolał sie mylić, bo wtedy to by oznaczało, że te wiersze to po prostu wiersze, a nie kawałki życia. I wtedy zupełnie spokojnie mogę powiedzieć, że one mi sie nie podobają. Mogę też opowiedzieć - dlaczego?
Może też byc tak, że nic nie zrozumiałem.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Fri
|
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 9:25 am Temat postu: |
|
|
mi się kojarzy ten opis ze zjawiskiem, które sobie czasem nazywam "helikopter w ogniu". Taka kacowa faza że leżysz w łóżku, zamykasz oczy i nagle wiruje i płonie świat lol
z tym mi się kojarzy ten utwór xD
_________________ "Nie podoba się, to nie słuchaj, a kłamać nie przeszkadzaj..."
Kirył Jeskow
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
jadgrad
|
Wysłany: Nie Lut 28, 2010 7:00 am Temat postu: |
|
|
Ciekawie napisana miniaturka, szkoda, że nie więcej.
_________________ jaggrad
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|